Parhaat WordPress teemat vertailussa

WordPress on koko maailman laajuudella suosituin alusta kotisivujen tekemiseen. Mitkä ovat parhaat teemat WordPressissä? Mikä teema sopii mitäkin käyttötarkoitusta varten? Teeman valinnassa tulee ensimmäiseksi miettiä sivun käyttötarkoitus eli onko sivusi perinteinen blogi, yrityssivusto, uutissivusto vai jokin muu. Lisäksi sinun tulee miettiä haluatko ilmaisen teeman vai oletko valmis maksamaan hyvästä teemasta, jolloin valintasi keskittyy maksullisten teemojen tutkiskeluun. Maksulliset teemat sisältävät yleensä enemmän ominaisuuksia, kuin maksuttomat. Teeman käytön kannalta kannattaa varmistaa myös se, päivitetäänkö teemoja säännöllisesti. Sivustot kehittyvät jatkuvasti ja ellei teemaa päivitetä, saattaa siinä alkaa ilmenemään ongelmia ajan kanssa. Lisäksi on syytä ottaa huomioon se, että teema on yhteensopiva myös puhelimelle ja tabletille. 

Ilmaiset teemat

Ilmoisten teemojen etu on siinä, että pääset rakentamaan sivuasi täysin maksutta ja niiden lataaminen onnistuu helposti suoraan WordPressin hallintapaneelin kautta. Tarvitessasi apua ilmaisten teemojen käytössä, saat sitä helposti WordPress yhteisöjen kautta, koska moni muukin käyttää ainakin aluksi ilmaisia teemoja oppiakseen sivustojen tekemisen mahdollisimman vähillä kustannuksilla. Ilmaisten teemojen haittapuoli on se, että niihin ei ole saatavissa päivityksiä niin usein, kuin maksullisiin teemoihin ja teemojen muokkaus on huomattavasti rajatumpaa, kuin maksullisissa versioissa. 

Parhaita ilmaisia WordPress teemoja ovat tällä hetkellä Shapely, Illdy ja Newsmag. Suosittuja ilmaisia WordPress teemoja ovat myös Allegiant ja Sparkling. Yleisesti ilmaisten teemojen heikkouksia ovat siis rajalliset ominaisuudet, tuen puute ongelmatilanteissa, päivitysten puute ja rajallinen suunnittelu. Ilmainen teema sopii hyvin esimerkiksi oman blogin suunnitteluun.

Ilmaisista teemoista on tietenkin tulevaisuudessa siirtyä käyttämään maksullisia versioita eli tästä ominaisuudesta kannattaa varmistua ennen ilmaisen teeman käyttöönottoa. Näin siirtyminen onnistuu tulevaisuudessa helpoimmalla mahdollisella tavalla. 

Maksulliset teemat

Mallipohja

Maksulliset teemat saat ladattua helposti WordPressin hallintapaneelin kautta. Teemat asennetaan koneellesi zip-tiedostoina. Käyttäjätukea saat yleensä teeman valmistajan kautta ja maksullisiin teemoihin on saatavissa myös oppaita. Maksullisten teemojen hinnat vaihtelevat yleensä 20-100 euron välillä ja niissä on huomattavasti paremmat mahdollisuudet muokkaukseen, kuin maksuttomissa teemoissa. Parhaiden teemojen erot ovat pieniä ja siksi onkin tärkeää valita juuri sinun käyttöösi paras mahdollinen teema. Hyviä valintoja maksullisiin teemoihin ovat esimerkiksi Astra ja Divi, jota pidetään yhtenä parhaista WordPress teemoista. Divissä teema ja sivun rakentaminen ovat käytännössä ”samassa” paketissa. Divin heikkous on se, että sitä ei voi käyttää yhdessä muiden teemojen kanssa ja vaihto uuteen teemaan on hankalaa.

Themeforest teemat

Themeforest tarjoaa käyttäjjilleen yli 11000 premiumtason teemaa eli heidän valikoimansa on valtavan suuri. Teemoista löydät itsellesi erittäin suurella todennäköisyydellä sopivan teeman. Teemat soveltuvat nettikauppa-alustoihin, blogeihin ja yritysten verkkosivujen tekemiseen. Teemat ovat korkealaatuisia, edullisia ja niillä saa helposti hienon sivuston. Kaikki myyntiin tulevat teemat tarkastetaan etukäteen, jolloin varmistetaan niiden toimivuus ja miellyttävä ulkoasu. Themeforestin teemat löydät heidän sivustoltaan ja voit hakea teemoja erilaisten hakukriteerien perusteella. Elementorin Pro-versiossa on saatavilla Theme Builder toiminnallisuus ja Thrive Themesillä on puolestaan saatavana Thrive Themes Builder. Themeforestin teemojen hinnat vaihtelevat muutamasta kympistä aina sataan euroon asti.

Muuta huomioitavaa

Valitessasi teemaa, varmista, että se toimii myös vanhemmilla selaimilla. Saatat tarvita tulevaisuudessa myös lisäosia sivustollesi kuten ajanvarauspalvelun, keskustelufoorumin tai tilauslomakkeen. On hyvä varmistaa jo etukäteen, että teemasi tukee näitä lisäosia. Jos teet sivustosi useammalla kielellä, kannattaa tarkastaa, että teema antaa mahdollisuuden tehdä sivusto eri kielillä. Hakukoneoptimointi on tärkeä osa sivustosi näkyvyyttä netissä ja onkin hyvä varmistaa, että teemassa on otettu huomioon myös hakukoneoptimointi. Arvostelujen lukeminen antaa myös paljon tietoa muiden käyttäjien kokemuksista. Näin varmistat sen, että valitset parhaat WordPress teemat käyttöösi. Sivujen rakennus lisäosien avulla on helppoa ja erilaiset valmennukset ja ohjevideot tarjoavat runsaasti lisäapua omien sivujen tekemiseen. Useissa ryhmissä moni miettii varmasti samanlaisia asioita, kuin sinä, eli etsi rohkeasti tietoa ja kysy neuvoja. Joku on varmasti miettinyt samaa ongelmaa ja löytänyt siihen ratkaisun eli ei kannata jäädä jumiin ongelmien kanssa. Valitsemalla valmiin teeman, sinun ei tarvitse osata koodausta eikä muitakaan erikoisuuksia, vaan sivustosi nopeasti ja helposti käyttövalmiiksi. Sivuston kehittäminen onnistuu helposti myös tulevaisuudessa ja käytännöllisiä lisäosia tulee markkinoilla jatkuvasti. Aloita oman sivustosi tekeminen jo tänään!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Katso lisää

Työnteko kotoa käsin

IT työntekijät koronaepidemian aikana

Koronapandemia on laittanut Suomen ja maailman talouden perusteellisesti sekaisin. Vielä ei ole näkyvissä merkkejä siitä, että pandemia olisi saatu selätettyä, ja että

Artwork

Graafisen suunnittelun ABC

Jos sinun on aika tilata yritykselle uudet kotisivut, joutunet lähiaikoina tekemisiin graafisen suunnittelijan kanssa. Graafisen suunnittelijan toinen jalka on kuvataiteen ja toinen